Onsdagen den 3 oktober fick vår enhet KTA Fas I besök av en delegation från Vietnam bestående av tre personer från bland annat Vietnam University of Traditional Medicine och the Academic Collaboration Sweden-Vietnam. Sällskapet besökte enheten på Huddinge under eftermiddagen tillsammans med sina svenska värdar från Swedish University Outreach (www.swedishuniversityoutreach.se).

Syftet med besöket var att lära sig mer om vår verksamhet då det finns ett intresse av att bygga upp en liknande verksamhet i Vietnam, men i mindre skala. Där är tanken att man genom studier ska kunna jämföra de preparat som traditionellt används inom vietnamesiskt medicin med västerländsk medicin. Detta genom till exempel så kallad bioekvivalens.

Staffan Dahlgren, Enhetschef på KTA Fas I tyckte att det var roligt att få presentera och visa verksamheten för besökarna som verkade imponerade och det ställdes många relevanta frågor som förmedlades via tolk.

Studiebesök från Vietnamesisk delegation på KTA Fas I