Karolinska Trial Alliance har startat en pilotverksamhet med uthyrning av forskningssjuksköterskor för att öka möjligheten för kliniker att bedriva och delta i kliniska studier, både akademiska och industrifinansierade. Tanken är att kliniken på så sätt ska kunna delta i kliniska studier utan att det nämnvärt belastar ordinarie verksamhet, då den inhyrda forskningssjuksköterskan tar hand om studierelaterat arbete. Målet är att erbjuda flexibla lösningar med uthyrning av erfarna forskningssjuksköterskor till både kortare och längre uppdrag.

Vi har två forskningssjuksköterskor på plats och projektet kommer att pågå under hela 2019. Låter det intressant för din klinik eller ditt företag?

Kontakta oss via ktaadmin.karolinska@sll.se så berättar vi mer!

Är din klinik i behov av en forskningssjuksköterska för att kunna genomföra studier?