Regelverk, forskningsetik och Good Clinical Practice (GCP) – En utbildning om klinisk forskning för chefer

Karolinska Trial Alliance fick år 2017 i uppdrag av Karolinska Universitetssjukhuset att utforma en obligatorisk utbildning inom klinisk forskning för chefer i samarbete med Läkemedelsverket. Sedan dess hålls utbildningen ett antal tillfällen per år. Utbildningen sprids även nationellt och utbildningspaketet uppdateras och och speglar den rådande tolkningen av dagens regelverk.

Kursen är tillgänglig för alla aktörer inom SLL att anmäla sig till.

Innehåll

Kursen tar upp likheter och skillnader mellan klinisk forskning, kliniska studier, kliniska prövningar och sjukvård. Vilka lagar och regler behöver man som chef känna till och vilket ansvar har man? Avtal – vad är viktigt att som chef tänka på innan man signerar något? Kursen innefattar alltifrån läkemedel, avancerade terapier och medicinsk teknik till andra typer av studier.

OBS! Utbildningen ersätter inte en GCP-kurs som krävs vid arbete i/med studier. Denna typ av kurser kan du läsa mer om och anmäla dig till här.

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till chefer eller motsvarande, då fokus ligger på chefens ansvar i relation till lagstiftningen.

Kursen är tillgänglig för alla aktörer inom SLL att anmäla sig till, men den är obligatorisk inom Karolinska Universitetssjukhuset för Temachefer, Funktionschefer, Patientområdeschefer, Funktionsområdeschefer eller FoU-chefer på tema & funktionsnivå men öppen även för operativa chefer, omvårdnadsansvariga, HR-chefer eller chefscontrollers på tema och funktionsnivå. Detta enligt beslut i Karolinskas ledningsråd (KLR) 20 januari 2017.

Design: Halvdagsutbildning, 08.00-12.45 (inklusive paus)

Arrangör: Karolinska Trial Alliance, KTA, i samarbete med Läkemedelsverket

Datum 2019

  • Onsdag 10 april, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna

Anmälan: Logga in via Lärtorget med ditt e-tjänstekort för att anmäla dig. Om du har problem med åtkomst till Lärtorget kan du skicka ett mail till kta.karolinska@sll.se för att anmäla dig till kursen. Se sista anmälningsdag och avbokningspolicy vid respektive kurstillfälle.

Pris: 3 500 sek inklusive kursmaterial, kursintyg samt kaffe/te och smörgås

Vid frågor maila kta.karolinska@sll.se